';
Preloader logo

Wie zijn wij?

team image
Pieter van Dongen
Inspirator en fondsenwerver
Pieter is psychomotorisch therapeut, LO docent en Aikido docent, geestelijk vader van het gedachtegoed. Samen met Birgit en Edith ontwikkelt hij sociaal-emotionele programma’s voor scholen. Hij is zeer betrokken, initieert, enthousiasmeert en adviseert.

Ridderdeugden: Verbindend, Enthousiast, Ondernemend, Moed

team image
Lisette van der Spoel
Ondersteuner
Lisette is coach en communicatie adviseur. Zij zet zich op verschillende manieren in voor RIDDERKIND: ondersteunend en adviserend op het gebied van office en organisatie management, pr, relatiebeheer. Lisette beschikt ze over mensenkennis en coaching kwaliteiten.

Ridderdeugden: Verantwoordelijkheid, Behulpzaamheid, IJver

team image
Birgit Steijns
Trainer, Coach & Supervisor (2017 - )
Birgit zet zich met hart en ziel in voor kinderen. Ze werkt als trainer en supervisor binnen het onderwijs vanuit Treen je Breen en Ridderkind. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk voor Kindertherapie de Babbelboom. Birgit weet als geen ander wat kinderen nodig hebben in hun persoonlijke groei. Ze mobiliseert leerkrachten en ouders om het ontwikkelingsproces van het kind te ondersteunen.

Ridderdeugden: Inlevingsvermogen, Verbindend, Enthousiast, Openheid, Authentiek

team image
Barbara le Noble
Co Founder (2013-2014) / Programma ontwikkelaar / trainer (2013 - 2017)
Barbara is co founder van Stichting Ridderkind en heeft zowel de visie als het programma inhoud en vorm gegeven. Onderwijsvernieuwing en talentontwikkeling zijn haar passies met de emotionele ontwikkeling als belangrijke pijler. Nu werkt ze als projectmanager aan diverse sociale culturele en maatschappelijke projecten en als fotograaf, (online) communicatie en pr adviseur voor met name zzp'ers.
team image
Edith Steijns
Trainer, Coach & Supervisor (2017 - )
Edith werkt vanuit verbinding om de ander te leren kennen en te sturen in zijn ontwikkelingsproces. Haar ervaring in het werken met kinderen, ouders en leerkrachten heeft ze vertaald in het TOL-model (www.TreenjeBreen.nl/TOl-model/). Ervaring, visie en uitvoering gaan bij haar hand in hand. Ze weet iedere keer weer balans in ontwikkeling van een individu en groep te brengen.

Ridderdeugden: Creatief, Ondernemend, Enthousiast, Doelgericht, Inlevingsvermogen

SONY DSC
Ellen Bulder
Co Founder (2013 - 2014) Programma ontwikkelaar/trainer (2013-2016)
Ellen heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Ridderkind als co founder en programma ontwikkelaar. Haar natuurlijke gave om te manifesteren was de drijvende kracht achter de stichting. Als lichaamsgericht therapeut is ze een autoriteit op het gebied van psychomotorische en neurosensorische ontwikkeling en die kennis heeft ze goed kunnen inzetten in het werken met de kinderen. Zij heeft de methodieken structuur gegeven en de methode Ridderkind de nodige theoretische onderbouwing gegeven.
team image
Karin Burggraeve
Trainer, Coach & Supervisor (2017 - )
Karin is gestart als trainer en inspirator bij Kids skills, waar ze vele onderwijsharten heeft geïnspireerd om kinderen te zien en empathisch te benaderen. Karin begeleidt als therapeut kinderen en ouders in haar praktijk. Ook om een klas of een hele school weer in balans te brengen draait Karin haar hand niet om.

Ridderdeugden: inlevingsvermogen, authentiek, enthousiast, verbindend

team image
Florence Fabbricotti
Trainer & Coach (2017- )
Florence gelooft in de integrale aanpak van lichaam en geest vanuit haar opleiding tot Integraal Leefstijl Coach. Dat is bij uitstek wat Ridderkind doet: hoofd, hart en lijf in balans brengen én de rugzak meegeven om die balans te behouden. Florence heeft vanuit haar stichting Open Future Institute ervaring met empowerment trainingen op basisscholen, middelbare scholen en vervolgonderwijs. Vanuit deze ervaring richt ze zich graag op jonge kinderen: je kunt niet jong genoeg beginnen met de ontdekkingstocht en het avontuur om in je kracht te gaan staan, met jezelf en anderen.

Ridderdeugden: positief, intuïtief, nieuwsgierig, onbevooroordeeld, geeft vertrouwen