';

Ridderlijke Begeleiding

Kind jij maakt de wereld mooi!

Ridderkind werkt aan de innerlijke ontwikkeling van kind, ouder en leerkracht

Centraal staan:

  • Zelfbewustzijn
  • Zelfredzaamheid
  • Onderlinge verbondenheid

Begeleiding zorgt voor een sfeer in de klas, waar kinderen groeien. Waar kinderen creatief zijn, reflecteren en kritisch denken. Waar samen gebouwd wordt aan Ridderlijkheid. Waar rust en ruimte is voor balans.

Bekijk hier het filmpje van ons programma op de Ark in Barendrecht en kom meer te weten over hoe de kinderen, leerkracht en directeur het ervaren hebben!

Waar nodig worden naast de leerkracht(en) ook ouders betrokken. Zij zijn degenen die de meeste tijd doorbrengen met de kinderen en een groot voorbeeld zijn in ontwikkeling. De uitdaging is om dicht bij zichzelf te blijven.  Het denken, voelen en handelen dient op één lijn te komen. Waarden, overtuigingen en gedrag komen overeen.  Als mensen onbewust onbekwaam zijn, is er sprake van incongruentie. Kinderen voelen dat haarfijn aan en stemmen hun gedrag hier op af. Door middel van bewustwording van stem, intonatie, gevoel en lichaamshouding kom je steeds meer op één lijn. Hetgeen je denkt, zegt, voelt en doet is in overeenstemming met elkaar en de boodschap komt duidelijk over bij de ontvanger. De volwassenen hebben een actieve rol.

Ridderkind programma
Ridderkind trainingen

Ridderkind programma